Novi Sad
09.05.2013.
07:03 > 07:03
Manifestacija "Ritam Evrope" održava se večeras povodom Dana pobede na Trgu slobode.
  • DekiNS

    13.05.2013 19:59
    Piplfoks
    Па што тако одговараш као да си на крај срца?! Знаш како лепо цртам, све би укапирао једним погледом!
  • Piplfoks

    13.05.2013 08:25
    Deki
    Samo mi ti nemoj crtati ništа: kad na najnormalnije teme lupetaš gluposti, mogu zamisliti kako bi komentarisao muziku koju ne možeš ni da pojmiš. Jedina dile je da li bi krenuo sa pričom žute antisrpske zavere, ili bi optužio Markija ramona da je satanista.
    Kamo sreće da je tvoj osnovni problem što si labilan, mnogo je tužnije što si tako jezivo glup.
  • 10.05.2013 22:32
    Piplfoks
    Нисам толико лабилан, само кажем да нисмо заслужили генерално као народ ништа добро-твој мозак не може да схвати моју поруку, а ја немам могућност да ти цртам овде!
  • Mastodont

    10.05.2013 09:31
    @SuperPunx
    Pa mislim da je odnos u NS-u devedesetih bilo ipak malo više 'običnih' skinsa nego nacija, ali ne mogu ti baš dati statistiku :) Kako god okreneš, većina i jednih i drugih su bili ulični tupavci, tako da su šarpovci znali o radničkom pokretu taman koliko i naci skinsi o rasnoj nadmoći. U svakom slučaju, čitava priča je bila više pitanje držanja u čoporu nego ideologoije. Što se tiče Ritma nereda, govorim o 'metal' zvuku na njihovim kasnijim albumima (nije da sam se baš naslušao ali sam pokupio ponešto), a masa će uvek na koncertima tražiti 'Put beznađa' i ostale hitove - ali te pesme su još uvek iste dđirlo himne kakve su bile i pre 20 godina, bez ikakvog naci prizvuka u sebi.
  • gradjanin X

    10.05.2013 07:56
    @anonimus
    Ko živi u pešačkoj zoni treba da bude spreman da pored toga što može time da se diči i šepuri, da nekada podnese i ovakva dešavanja. Uostalom, u Miletićevoj je sve bilo gotovo do 20,00 a na trgu do ponoći.
  • 09.05.2013 20:39
    Zasto
    je kod nas buka ekvivalent za kulturu? Antifasista sam,zahvalan sam dedi na pobedi, razumem potrebu za manifestacijama, ali posle ovakvog celodnevnog tretmana bukom svasta mi pada na pamet. Predlazem da svi oni koji organizuju ovakva desavanja,ubuduce sa svojom porodicom - bracni drug i deca, odslusaju ono sto su nama namenili. Lako je zbrisati u mir doma svog, poljubiti decu za laku noc, a to sto ce tudja sitna deca dugo ostati budna i sto je sutra radni dan, e to je manje bitno.

  • SuperPunx

    09.05.2013 20:36
    Mastodont
    A i kakve "metalske vode" zna se i danas koje su im pesme najudarnije na koncertima-iste kao i nekad....
  • SuperPunx

    09.05.2013 20:32
    Mastodont
    Ok,nisam pitao,ali verujem u to u vezi Atheista :) ...A sto se tice grupa i podgrupa skin-headsa vrlo dobro sam upucen u to jer vec vise od 20 godina sam u tim vodama (da me neko ne shvati pogresno slusam punk izmedju ostalog)secam se koliko problema su pravili ti fasisti i punkerima,a kamoli romima i drugim po njima nepogodnim ljudima,i da se ne zavaravamo sa tim pricama "radnicka klasa",Sharpovci,ako sam upoznao 3 coveka koji tako razmisljaju i njima svaka cast...Pricam o stanju u Beogradu 90-ih,tada 99,9% Skinsa bilo nacisticki/nacionalisticki raspolozeno sto je i dovelo do ubistva dvoje ljudi (koliko se zna,a mozda i vise).Mozda je u Novom sadu bilo drugacije po pitanju grupa/podgrupa,ma da sumljam u to.
  • Mastodont

    09.05.2013 19:10
    @SuperPunx
    Prostor bivše Juge postoji i posle njenog raspada. Pitaj danas bilo ljude od Kumanova do Maribora između 20 i 30 godina koji bend iz Novog Sada su gledali uživo.
  • Srbijanac

    09.05.2013 16:37
    @Датумаш
    "Дан победе је дан кад су скршене Хитлерове европске интеграције."

    Da, samo Srbi su napokon jedva ukapirali! Ovaj put izgleda, ipak neće da naprave grešku i da se igraju heroja, pa da udare na Švabu, kao što su to činili 914, 941, 999.....

    Iz svih tih ratova smo izlazili kao navodni "pobednici", sa prepolovljenom populacijom...
  • SuperPunx

    09.05.2013 14:10
    x
    Tacno slazem se sa Nowave7,da se Ritam nereda odrekao fasisticke publike ovi ne bi dolazili na njihove koncerte ili bar ne u tolikom broju,bio sam svedok jednom prilikom sredinom 90-ih kada je Ritam nereda svirao u KST-u u Beogradu brutalnog prebijanja pripadnika crne rase koji je verovatno bio student,covek je samo prolazio bulevarom kada ga je uhvatilo jedno 30 do 40 skin-head fasista i sutiralo cizmama od bulevara pa do ulaza u KST...To je bilo strasno,i dan danas se pitam da li je taj covek preziveo.Mislim da je bolesno podrzavati tako nesto,a isto tako mislim i da je bolesno ne odreci se takve publike.I da Mastodont ne znam kako sam zaboravio Pekinsku patku oni su naravno simbol NS-a i YU,ali ne znam zasto mislis da su Ateisti proslavili NS,na prostoru ex YU kad su oni nastali kad se zemlja vec raspala,pre toga su bili Kapetan Lesi,ali tada je malo ko za njih znao....
  • Mastodont

    09.05.2013 14:05
    @nowave7
    Iako se nisu javno ogradili, sasvim je moguće da je to jedan od razloga što su prestali da sviraju oi! i bacili se u metalske vode, ili šta je već to što sada sviraju. Čak i da nije, u njihovoj muzici nikada nije bilo ni traga od nacizma, ali se slažem da su trebali javno da se ograde od toga. U svakom slučaju, mislim da im se ne može prebacivati da su nacoši, eventualno da su pi*kice.
  • Кецојевић

    09.05.2013 12:51
    "... странци, корупција ...", Ритам Нереда.

    Корупција знамо шта је а довођење појма "странци" тик уз реч корупција је ништа друго до ксенофобија. То што су ове фине мустре бечке из европског региона Војводине не мења ствар. Ксенофобија је ксенофобија.

    "...ј**о вас воз који вас доно...", забављач Ђорђе Балешевић на концерту.

    Исто и важи и за Ђоку певача него бих желео да укажем и на његову хомофобију:

    "...па то је болесно, да ли сте икад видели два јелена да раде оне ствари?..." забављач Балашевић, стенд уп, лајв.

    "...пророчице, травестите, лезибејке да простите..." Балашевић, 109. студијски албум.
  • nowave7

    09.05.2013 11:38
    @Mastodont

    To mozda i sve jeste tacno, ali ja barem nikad nisam video, cuo, niti procitao da su se Ritam Nereda ogradili od tog dela svoje publike, i od njihovih postupaka. Jer da jesu, jasno i glasno, ne bi se vise ovi pojavljivali na njihovim koncertima.
  • Датумаш

    09.05.2013 11:12
    Дан победе је дан кад су скршене Хитлерове европске интеграције.
  • Микс

    09.05.2013 11:09
    @liman1
    То што је генрал Драгољуб Михаиловић читав рат провео у шуми је само на први поглед апсурдно.
  • sivi vrabac

    09.05.2013 10:57
    Jedan praznik se zove Dan pobede a drugi se zove Dan evrope. Slucajno se proslavljaju istog dana. Dan pobede-to svi znamo valjda... a dan evrope je dan kada je francuz /mrzi me da guglam i trazim ime/ objavio svoju deklaraciju 1950 godine o ujedinjenoj Evropi. Inace danas je i dan ptica. Tice se ugrozenih vrsta itd...
  • ТитоПартијаЕуНатоАрмија

    09.05.2013 10:06
    Предлажем да концерт отвори наш Ђоле са песмом "Рачунајте на нас".
  • liman1

    09.05.2013 09:33
    Srećan vam Dan pobede nad četnicima, ustašama, nedićevcima, ljotićevcima i ostalim fašistima!SMRT FASIZMU!!!!!
  • 08.05.2013 13:06
    "Nešto mi baš nije jasno kako se medju učesnicima našao bend Eva Braun, kada je u pitanju manifestacija koja proslavlja dan pobede nad fašizmom? Kako je došlo do fascinacije njenim likom i delom kod članova ovog benda, pa su grupu po njoj nazvali?"

    Naziv grupe Eva Braun nastao je sasvim slučajno. Predložio ga je Goran Vasović posle gledanja biografskog filma o Adolfu Hitleru u kojem je, izmedju ostalih, spomenuta i dotična dama. Ime je bilo zvučno i provokativno, tako da su ga ostali članovi odmah prihvatili.

    http://www.mtv.rs/artisti/eva-braun

    Ali ne, nisu fasisti,ako si to hteo da znas.
    Valjda i organizatori znaju sta rade.
  • Mastodont

    07.05.2013 08:27
    @SuperPunx - x
    Moram da te ispravim: Ritam nereda je devedesetih svirao oi! - vrstu muzike oko koje se grupiše podgrupa skinsa koja predstavlja radničku klasu, tek ponekad i desnicu i nacionaliste, ali nikako naciste - e sad, to što izvesni lokalni glupani koji su se 90-tih šišali na ćelavo, tetovirali kukače i glumili naciste nisu znali razliku, e to sigurno nije krivica Ritma nereda. Sa druge strane, slažem se da su svi navedeni bendovi daleko veći od njih, ali bih ipak naglasio da su Pekinška i Ateisti ono prvo i osnovno po čemu svi sa teritorije bivše YU znaju Novi Sad.
  • SuperPunx

    06.05.2013 20:26
    x
    Po cemu je ritam nereda najbolji Novosadski bend?90-ih godina sam bio na par nihovih koncerata i mogu da potvrdim da je 80% njihove publike bilo fasisticki nastrojeno (skin headsi)sto tesko da je slucajnost....Inace po mom misljenju Novi Sad ima i imao je mnogo veliki broj bendova koji su bolji od gore pomenutog,npr.Obojeni program,Boye,Luna,La Strada,Laboratorija Zvuka,pa i Atheist Rap.....
  • Piplfoks

    02.05.2013 16:16
    @DekiNS
    ko si toliko razočaran u sebe, nikad nije kasno da uzmeš štrik i da se okačiš o dovratak.
  • Steva

    01.05.2013 14:05
    satnica
    Kad pročitam /a ne razumem /,mislim belosvetski bendovi.Međutim,sve naši,ali belosvetski nazivi.Stide se,odakle potiču.Međutim,ne mogu da pobegnu od domaćeg kvaliteta.Džaba "štanicla",ostaje šta ostaje!
  • DekiNS

    01.05.2013 12:21
    Куд је потписан Кумановски споразум-нас је требало сравнити са земљом какав смо народ!!!
  • Jelena

    01.05.2013 06:38
    Pitanje za Sirogojna
    Ne razumem,zasto mislis da su Ritam Nereda fasisti???
    Ako imas neki argument u prilog tome(u sta cisto sumnjam) bas bih volela da ga cujem ...
    Da li te je neki tekst pesme asocirao na to ili samo lepetas (Sto je vrlo verovatno)
    Cekam odgovor....
    Ritam Nereda kao najbolji novosadski bend apsolutno zasluzuje da svira na svim manifestacijama u nasem(i njihovom) gradu pa i na gore pomeutoj...
    Za sve one sa kratkim pamcenjem bend je zbog svojim angazovanih textova godinama bio na udaru rezima Slobodana Milosevica. Pesma 10 godina je prva pesma emitovana posle 5.Oktobra na oslobodjenoj televiziji(sto se svakako ne bi desilo da je u pitanju bend fasisticke ideologije)
  • Sirogojno

    30.04.2013 22:12
    antifašisti:)
    Nešto mi baš nije jasno kako se medju učesnicima našao bend Eva Braun, kada je u pitanju manifestacija koja proslavlja dan pobede nad fašizmom? Kako je došlo do fascinacije njenim likom i delom kod članova ovog benda, pa su grupu po njoj nazvali? Kako je krenulo još će i Ritam nereda svirati sledeće godine na ovoj manifestaciji:)
  • Piplfoks

    30.04.2013 17:06
    Jeste, slava Rusima, večitim borcima protiv fašizma: kod njih bi bilo nezamislivo da na vlast dođe despot koji pošalje desetine miliona ljudi u smrt, ili da decenijama drže države istočne Evrope u strahu i teroru, ili da recimo i dan danas skinsi na ulici do smrti tuku ljude jer im baš ne deluju da su odgovarajuće rase, ili da bahati gradonačelnici proglašavaju stogodišnje zabrane gej parada... Svašta ima u Rusiji, ali je sve uvek fino, na falte, u cveću i u plišu.
  • 1914

    30.04.2013 17:00
    Taman..
    ..i KUP da proslavimo!
  • 30.04.2013 16:26
    Dok gospodin Putin pravi sveopste antifasisticko drustvo dojeci mlade po raznim "patriotskim" kampovima, Moskva ostaje nikada jaca u neonacizmu. Sa dela su presli samo na reci i fanfare dok se mali ljudi bore sa starim zlom u svakodnevnom zivotu. Cemu to neosnovano divljenje Rusima? Zar mislite da ljudi ne znaju, ne pamte, ne slave?

    U slucaju da ste propustili.

    "Ritam Evrope! je manifestacija kojom se obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom. "

    Prijatno.


  • Marko NS

    30.04.2013 16:06
    Slažem se sa prethodnim komentarom - prošli dan pobede / evrope je bio prilika da se svi skinsi u martinama skupe na laibach i da se pozdravljaju sa sieg heil. paradoks.
  • 30.04.2013 15:37
    Dok se 9. maj proslavljao kao Dan pobede svi su znali zasto se taj dan proslavlja. Od kako su Dan pobede pre nekoliko godina prekrstili u Dan Evrope mnogo mladih misli da je to dan posvecen iskljucivo EU. I tako je Dan Evrope naprasno zamenio Dan pobede koji po je svom znacaju daleko ispred i mnogo vazniji od Dana Evrope. Dan pobede se izgleda proslavlja jos jedino u Rusiji i oni danas jedini cuvaju uspomenu na antifasisticku borbu. Od kako imamo Dan Evrope antifasisticka borba se sve manje spominje pa se Nemci vise ne stide kao sto su se decenijama stideli dok se proslavljao Dan pobede. Na kraju ce ispasti da antifasisticke borbe nije ni bilo jer nije bilo ni fasizma pa cemu onda Dan pobede. No, dok je Rusa antifasisticka borba i da je nekada u Evropi postojao fasizam i nacizam svet nece zaboraviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna